سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تهویه مطبوع هوا

چیلر هوا خنک

انواع چیلر هوا خنک (هوایی)

چیلرهای هوایی در بازار تهویه مطبوع عموماً بر اساس نوع کمپرسور و کندانسور بکار رفته در آن ها دسته بندی می شوند که در شکل زیر انواع چیلر هوایی را نشان داده ایم.

 

دسته بندی انواع چیلر تراکمی هوا خنک یا هوایی

دسته بندی انواع چیلر تراکمی هوا خنک (هوایی)

اینکه کدام نوع کمپرسور و کندانسور در چیلر هوا یی باید استفاده شود به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله :

 

شرایط اقلیمی محل پروژه

نیاز پروژه و بار برودتی آن

شرایط مالی کارفرمایان

بررسی های فنی

نحوه عملکرد چیلر هوا خنک

در چیلرهای تراکمی، از جمله نوع هوا خنک آن، چهار مؤلفه اصلی وجود دارد:

 

کمپرسور (Compressor)

کندانسور (Condenser)

شیر انبساط (Expansion valve)

اواپراتور (Evaporator)

 در واقع، تنها تفاوت چیلر هوا خنک به لحاظ عملکرد (در مقایسه با چیلرهای آب خنک و تبخیری) نوع کندانسور آن ها می باشد. همانطور که از نامش پیداست، در چیلرهای تراکمی هوایی، از کندانسور هوایی به عنوان واحد چگالش (Condensing) در سیکل تبرید استفاده می شود.

 

 طرز کار چیلر تراکمی هوا خنک یا هوایی

تصویر شماتیک عملکرد سیکل تبرید تراکمی بخار

مطابق آنچه که در سیکل تبرید تراکمی بخار اتفاق می افتد، در چیلرهای تراکمی هوا خنک نیز بخار داغ مبرد (با دمای پایین) وارد کمپرسور شده و تا فشار بالاتری متراکم می گردد؛ در نتیجه، دمایش نیز بالا می رود. سپس بخار داغ خروجی از کمپرسور (با دمای بالا)، وارد کندانسور شده و به کمک هوای محیط خنک می شود. آنچنان که تبدیل به مایعی با دمای بالا خواهد شد. مایع مبرد با عبور از شیر انبساط، افت فشار زیادی پیدا می کند. به طوری که مقداری از مایع مبرد تبخیر شده و باعث کاهش بیشتر دمای مبرد می شود.

 

اینگونه جریان سرد و دوفازی مبرد (مخلوط مایع و بخار) وارد اواپراتور می گردد تا با جذب گرمای آب ورودی، سرمایش ایجاد شود. به این ترتیب، مایع مبرد کاملاً تبخیر شده و با ادامه جذب گرما، مبرد به شکل بخار داغ از اواپراتور خارج و در نهایت، مجدداً به کمپرسور بازمی گردد تا این چنین سیکل برودتی چیلر تکمیل شود.

 

تفاوت چیلر هوا خنک و آب خنک چیست؟

 

سیکل برودتیِ چیلر هوا خنک و آب خنک کاملاً مشابه یکدیگر هستند و تنها تفاوت موجود بین این دو نوع چیلر، نحو? چگالش بخار مبرد در کندانسور می باشد. همانطور که از نامشان پیداست، دفع گرمای بخار داغ خروجی از کمپرسور در چیلر هوا خنک، به کمک هوای محیط و در چیلر آب خنک، از طریق آب خنکی که برج خنک کننده تولید می کند، انجام می شود. در مقاله زیر به طور جامع چیلرهای آبی را بررسی کرده ایم

 

پیشنهاد مطالعه :

 

بررسی فنی و چگونگی عملکرد چیلر تراکمی آب خنک

 

کاربردهای چیلر تراکمی هوا خنک

چیلر هوا خنک برای چه نوع آب و هوایی مناسب می‌باشد؟

 

چیلر هوایی قابلیت کار در تمامی شرایط های مختلف اقلیمی را دارد و یکی از نقاط قوت آن عدم مصرف آب جهت کاهش دمای آب و ایجاد فرآیند سرمایش است

 

اساساً تمامی چیلرهای تراکمی به لحاظ کاربرد، در دو دسته تهویه مطبوع و برودت صنعتی تعریف می ­شوند. اما، این روزها استفاده از چیلرهای تراکمی هوا خنک، با وجود مصرف برق بیشتری که دارند، به دلایل متعددی بسیار رایج شده است. از جمله دلایل استقبال از چیلر تراکمی هوا خنک عبارتند از:

 

– بهره برداری آسان تر: نبود برج خنک کننده و سیستم سختی گیر آب در چیلرهای تراکمی هوا خنک، بمنزل? لوله کشی سبک تر، تجهیزات جانبی کمتر و هزینه های سرویس و نگهداری پایین تر می باشد؛ در نتیجه بهره برداری از چیلرهای هوا خنک در مقایسه با سایر چیلرها (چیلرهای تراکمی آب خنک و چیلرهای جذبی) بمراتب آسان تر است.

 

– کمبود منابع آبی: در سال های اخیر، کمبود منابع آبی در ایران که اساساً کشور کم آبی بشمار می رود، نگرانی هایی را به لحاظ تأمین مصرف در سال های آینده ایجاد کرده است؛ از این رو استفاده از چیلرهای هوا خنک به جای چیلرهای تراکمی آب خنک و بخصوص بجای چیلرهای جذبی می تواند گام مثبتی در کنترل مصرف آب باشد.

 

– قابلیت استفاده در تمامی شرایط اقلیمی: یکی از عوامل مؤثر در گسترش یافتن کاربرد چیلرهای هوا خنک، قابلیت کارکرد آن ها در تمامی شرایط اقلیمی است. چنانکه می توان از این نوع چیلرهای تراکمی براحتی در مناطق گرم و خشک و حتی گرم و مرطوب استفاده نمود.